torstai 28. tammikuuta 2010

Uusia haasteita: XML Sitemap

Viikko on vierähtänyt koulutuksesta ja jottei kaikki oppi pyyhkiytyisi työkiireissä muistilevyltäni, päätin tehdä yhden kotitehtävistä. Otin haasteeksi guru-tehtävän: asenna XML Sitemap eli sivustokartta blogiisi. Tutkailin asiaa Googlen avulla ja löysin helposti ohjeita tämän asentamiseen. Kantapään kautta meni tämä oppi ja asensin ensin koodin, joka oli rikki.

Ja lisää googletusta luvassa, tuloksena http://www.tothepc.com/archives/how-to-create-sitemap-for-a-blogger-blog/. Ja kylläpä elämä helpottui kun luki tuon, toden totta Bloggerissa on siis automaattinen Google Sitemap -toiminto. Tokihan siinä joutuu pientä työtä tekemään Webmaster Tools -osiossa, mutta eiköhän homma hoidu hyvillä ohjeilla http://bit.ly/cNIdSh. Nyt sitten odotellaan hyväksyntää...

Voisiko muuten olla helpompaa kuin tehdä sama homma Bing-hakukoneessa? Suosittelen innokkaille. http://bit.ly/dmlOAt

Sanna

6 kommenttia:

  1. Mahtavia linkkejä kaikille! Sun pitää Sanna perustaa matkailun internet-markkinointia alueorganisaatioille esittelevä blogi!

    VastaaPoista
  2. Tässä olikin mielenkiintoinen bloggaus. Innostuin itsekin lisäämään tuon ja olihan tuo aika helppoa, kun webmasters tool oli jo käytössä. Jos se nyt sattui menemään oikein :D

    Tämä bloggaus avasi asiaa minulle vielä selkeämmin. http://technicallyeasy.net/2009/02/finding-your-blogger-blogs-sitemap/

    Onkohan tuossa Bingiin lisäämisessä väliä lisääkö bloggerin blogin ilman www:tä vai sen kanssa?

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista!

    Jostain syystä kommentit näkyivät ensimmäistä kertaa blogissani, samaa ongelmaa on ilmennyt muissakin ohjelmissa tällä työkoneella. Jotain näkyy, jotain taas ei.

    Sirkku, jos vielä mietit niin mun mielestä ainakin meni ihan ilman tuota www-osoitetta. Copypastella kuten aina :)

    VastaaPoista
  4. Heippa! Törmäsin äsken aiheeseen liittyen tällaiseen Googlen bloggaukseen http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2010/04/adding-images-to-your-sitemaps.html Kirjoituksessa kerrotaan, miten kuvia saa lisättyä Sitemapsiin. Tämähän on tärkeää, jos kuvissa on paljon tärkeää informaatiota, jota hakukone ei pysty löytämään.

    VastaaPoista
  5. Ja niin Sanna tuosta kommentien näkymisestä, tällä hetkellä sinun kommenttisi menevät hyväksynnän kautta. Sinun täytyy siis ensin klikata hyväksyäksesi ne, ennen kuin ne näkyvät kaikille täällä blogissa.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Sirkku! Ja tosiaan minulla oli jokin kytkentä päällä ja kommentit hyväksynnän kautta, sen muutin juuri äsken. Pitänee tutkia tuo Sitemaps-kuva-asia, mielenkiintoista.

    VastaaPoista

Web Analytics